Om Djungelgymmet

Djungelgymmets resa började 2007 när vår dotter Elsa föddes och att åka till gymmet inte längre var en  självklar prioritering. När ruset från babylyckan hade stabiliserats gjorde längtan efter endorfiner sig påmind. För att slippa förlora dyrbar tid på transport till och från gymmet började tankar kring träning på hemmaplan ta form.

Hemmagjord skivstång och hantlar åkte fram. En till skivstång och flera viktskivor införskaffades, bänkar köptes på annons och av vänner. Siktet var inställt på att träna på det sätt jag tränat de senaste 15 åren, nämligen genom att lyfta ”skrot”. Jag byggde till och med en egen ”cable cross” av en stege mellan två träd som fortfarande hänger kvar och används. När en vän, som senare  också kom att bli min mentor, introducerade mig till funktionell träning tog resan fart på riktigt.

Att träna funktionellt innebär att anpassa eller förbereda kroppen till de rörelser som den är tänkt att utföra. En kombination av övningar för styrka, balans, koordination, kondition och spänst. Snart började grannar och vänner att hänga med och träna tillsammans, alltid utomhus oavsett väder. Det höjde endorfinnivåerna som ingen träning gjort tidigare. På den vägen fortsatte det. Idag består Djungelgymmet av fler redskap, hinder och kanske viktigast av allt härliga personer som bidrar till den gruppdynamik som gör att träningen ger det där extra.